Çarşamba, Ocak 01, 2014

#YEMEKFIRTINASI# PIROHU

.25. gün: Çocukken okuldan eve döndüğünüzde mutfaktan gelen hangi lezzetin kokusu başınızı döndürüp sizi mutlu ederdi? Haydi çocukluğumuza dönme vakti, kendimiz için o lezzeti yapıp eski günlere gidelim .
Çocukluguma gittim bak şimdi pirohunun yapılacağı gun uçarak gıderdim eve .Ogünler geri geliverse....

 
HAMUR MALZEMELERİ
1kg un
 
tuz
 
su

İçinin malzemeleri
Nor peyniri(Turkıye için lor peyniride kullanılabilir)+kuru nane
250 gr hellim(üzeri için)

YAPILIŞI
Malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edilir. Hamurdan yumruk buyuklugunde parçalar alınıp, açabildiginiz kadar büyük iki yufka açılıır.Yufkaların birinin üzerine fındık büyüklüğünde içten belirli aralıklarla konur.Sonra üzerine diger yufkayı örtün..İçler ortada kalacak şekilde cay bardagı ıle parcaları kes.Bütün işlem bittikten sonra derin ve yaygın bir tencerede haşlayın.Haşlanınca servis tabagına alıp üzerine kuru nane ve rendelenmiş hellim  serpin. Afiyetle yiyin .

2 yorum:

muko dedi ki...

merhaba canım
senden yine ilk kez duyduğum bir tarif
ama sanki biraz mantıya mı benziyor ne

eline sağlık bu arada çok güzel

sevgilerimle

yildiz dedi ki...

ilk duydugum mantiya benzeyen güzel bir tarif,ellerine saglik.
2014 yilinin sana ve sevdiklerine saglik,huzur ve sans getirmesini diliyorum.sevgiyle ve dostca kal..