Salı, Nisan 12, 2016

ÇITIR BOREK

 
Güneşin  artık iyice kendini bol bol gösterdiği bu günlerde yaza doğru yavaş yavaş merhaba diyoruz. Güneş daima bana mutluluk enerji verir. O yüzden baharı ,yazı daha bir severim. Bu arada yürüyüşler başladı yaza daha bir formda girmeli. Yediklerimize daha bir dikkat etmeli. Ama evde bir delikanlı olunca hamur işleri yapmadan da olmuyor tabiiki de. Bu çıtır böreklerde oğlana .Fırından çıkar çıkmaz bittiğini söylemeliyim. Geçelim mi tarife.

MALZEMELER
3adet yufka
beyaz peynir- kaşar
Maydanoz
1su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
galeta unu

YAPILIŞI

Sıvı yağ ve suyu bir kapta karıştırıyoruz. Yufkanın birini düz bir zemine seriyoruz. Üzerine su ve yağ karışımından sürüyoruz. İkinci yufkayı üzerine kapatıyoruz ve 8 eşit parçaya bölüyoruz. Sigara böreği sarar gibi  tüm yufkaları sarıyoruz. Ucuna peynirli harçtan koyup sarıyoruz. Peynirli harcı kaşar ve beyaz peynirle hazırlıyoruz.. Daha fazla yufkayla yaparsanız ilk yufkadaki işleme devam ediyoruz. Yufkalar sarılıp bittikten sonra su-yağ karışımına yumurta kırıyoruz çırpıyoruz. Börekleri bu karışıma batırıyoruz, galeta ununa buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralıyoruz. 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: