Pazar, Ağustos 21, 2011

KIBRIS KATMERI

Merhabalar aylar sonra bu guzel tatlı ıle sızlere seslenmek ıstedım.Tatlımız Kıbrıs katmeri.Oldukca lezzetlı oluyor denemenızı tavsıye ederım .Ramazanın sonlarına gelmışken iftar sofralarında guzel bır tat olabılır.Hepınızın ramazanınıda bıraz gecte olsa kutluyorumSozu fazla uzatmadan tarifime gecmek ıstıyorum.
Malzemeler
1kilo kaymak
250gr badem
bol tarcın
1 fıncan su
1 kılo yufka

serbet malzemeleri
4 bardaksu
4bardak seker
bıraz gülsuyu
Yapılısı
Yapacagın tepsıyi kaymak yagı ile sıva.Yufkayı ac ve uzerıne kaymak yasgını sür.Icıne harcı koy ve rulo yapıptepsıye diz.Hepsi bitince uzerine kaymak yagı sür ve 170 derece fırında pişir.
Fırından cıkınca uzerıne serbetini dok.Tatlı sıcak serbet ılık olacak.
Ic harcı
bademı rondodan gecir tarcın ve suyu ekleyip karıstır.
AFIYET OLSUN:))

11 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ah ne güzel olurrr....
:)))
sevgiler canım

NiNo dedi ki...

amaninnnnnnnnn malzemelere baktimda tatlim bunu yirsek ne oluruz yaf :DD ben lohusayim ama dimi yiyebilirim hehehhee :)) seneye bende isterim bundan urlada :)

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık bol kalorili ama çok lezzetli olmalı sevgiler...

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık . sevgiler

tarih84 dedi ki...

kaymak ve badem off harika diyorum:)

tarifte kaymak yağı demişsin o nedir? ilk defa duydum, Kıbrıs'a mı özel bir yağ?

ellerine sağlık:)

Bir Dilim Düş dedi ki...

Offfff güzel olmaz mıııı :))))

Sevgiler,
Evren

Unknown dedi ki...

oldukça lezzetli görünüyor ellerine sağlık ccanım afiyetle

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Handancıgım burdada kaymak yagı denınce mandralarda verıyorlar canım.

Sule dedi ki...

Harika gorunuyor!!!

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Özaycımmm.
bu katmer bozuldu annem :=))
yedirme artık bize !! :=)))

sevgiler canım....

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.