Malzemeler
1kilo kaymak
250gr badem
bol tarcın
1 fıncan su
1 kılo yufka
serbet malzemeleri
4 bardaksu
4bardak seker
bıraz gülsuyu
Yapılısı
Yapacagın tepsıyi kaymak yagı ile sıva.Yufkayı ac ve uzerıne kaymak yasgını sür.Icıne harcı koy ve rulo yapıptepsıye diz.Hepsi bitince uzerine kaymak yagı sür ve 170 derece fırında pişir.
Fırından cıkınca uzerıne serbetini dok.Tatlı sıcak serbet ılık olacak.
Ic harcı
bademı rondodan gecir tarcın ve suyu ekleyip karıstır.
AFIYET OLSUN:))
11 yorum:
ah ne güzel olurrr....
:)))
sevgiler canım
amaninnnnnnnnn malzemelere baktimda tatlim bunu yirsek ne oluruz yaf :DD ben lohusayim ama dimi yiyebilirim hehehhee :)) seneye bende isterim bundan urlada :)
Elinize sağlık bol kalorili ama çok lezzetli olmalı sevgiler...
ellerine sağlık . sevgiler
kaymak ve badem off harika diyorum:)
tarifte kaymak yağı demişsin o nedir? ilk defa duydum, Kıbrıs'a mı özel bir yağ?
ellerine sağlık:)
Offfff güzel olmaz mıııı :))))
Sevgiler,
Evren
oldukça lezzetli görünüyor ellerine sağlık ccanım afiyetle
Handancıgım burdada kaymak yagı denınce mandralarda verıyorlar canım.
Harika gorunuyor!!!
Özaycımmm.
bu katmer bozuldu annem :=))
yedirme artık bize !! :=)))
sevgiler canım....
Yorum Gönder