MALZEMELER
1 paket yumuşak tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
aldığı kadar un
hindistan cevizi, bal antep fıstığı ve renkli pasta şekerleri
YAPILIŞI
Yağ, pudra şekeri, yumurta sarısı, vanilya, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlayın. Ortasını parmağınızla bastırın Kurabiyeleri önce yumurta akına bulayıp, sonra hindistan cevizine batırın. Yağlanmış serilmiş tepsiye dizin. 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Pişerken çukurlar kaybolursa tepsiyi çıkartıp çukurları belirginleştirip pişirmeye öyle devam edin. Ben Hindistan cevizlerinin iyice kızarmasını tercih ettim. Beyaz istiyorsanız daha çabuk fırından alabilirsiniz Fırından çıkar çıkmaz balla karıştırdığınız dövülmüş antep fıstığını kurabiyelerin ortasına paylaştırın.Daha sonra pasta süslerini seriştirin.
2 yorum:
Kitir kitir olmustur Ozay'cim,eline saglik
oyy ne güzel görünüyorlar canım eline sağlıkkk
Yorum Gönder