Geçtigimiz hafta sonu Urlamız'da Enginar Festivali vardı. Çok renkli 3 gün geçirdik. Her köşe başında bir etkinlik vardı. Her taraftan ziyaretçıler Urlaya akın etti. Bir çok değerli şefimizde bizlerleydi. Her tarafta değişik değişik yemekler pişti. Konu enginar olunca tum yıyeceklerde enginar vardı. Enginarın neleri yapılmadı kı. Börekler baklavalar şerbetler daha neler neler. Pamuk şekeri bile vardı .Hafta sonu enginara doyduk. Ben sahsen çig çig bile çok severim. Anlatmak yetmez gelip görmenizi isterdim. Lafı daha fazla uzatmadan tarifime geçmek istiyorum.
MALZEMELER
2 adet yumurta (birinin beyazı üzeri için ayrılacak)
150 gr tereyağ
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
3 bardak un
2su bardağı ay çekirdeği
YAPILIŞI
Şeker; tuz kabartma tozu mahlep ve unu kariştır. (Ben mahlepli kabartma tozu kullandım Dr Oetkerin).1 yumurta ve diğerinin sarısını ,tereyağı, sirke ve sütü ekle. İyice karışımı yoğur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde et. Hamurdan parçalar koparıp şekil ver Önce yumurtanın akına sonra çekirdeğe bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diz . Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişir. Fırın 180 derece olacak..
1 yorum:
Urladaki Festivali ben de sosyal medyadan takip ettim. Çok güzeldi..
Kurabiyeler de çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder