Pazartesi, Aralık 03, 2007

ESRA ICIN KABAK MUCVER (KEVGIR ARALIK)

KABAK MÜCVER

"Merhabalar;Günlerdir Serpil'ciğimin (Cafegusto) etkinliği için düşünüyorum ne hazırlasam diye. En sonunda buldum... hazırladım fotoları çektim ve seçtim.Nasıl olsa vakit var diye ben gerneşip duruyorum... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa oda ne 15 son günmüş nasıl bozum oldum. Yılmıyorum yine de yollayacağım tarifleri. Serpil isterse yayınlar. Ben boynumu büküp dayanırım kapısına...İki tarifimde çok basit ve lezzetli. Benimde en çok sevdiğim bir konu seçmiş arkadaşım kendisine tşkler ediyorum...."


http://akdenizaksamlari.blogspot.com/

Merhabalar,
Ben sevgili Esra'mız için Onun kabak mücver tarifini uygulamaya çalıştım.Tarif aynen onun anlattığı gibi bu yüzden tekrar yazmıyorum.Onun yerine Esra'mın bana bıraktığı yorumlardan birkaç tanesini buraya yazmak istiyorum.Onunla ilk olarak kedişlerimiz dolayısyla konuşmuştuk.Şimdi hem kedişlerini hem de bizleri bırakıp gitmek zorunda kaldı.
chatboxuma bıraktığı onunla tanışmama neden olan yazısı:27 Mar 07, 11:58esra: "merhaba hayırlı olsun bloğunuz kediye bayıldım benimde kedim var ve kedi gördüm mü yapışıyorum cama o yüzden sevgiler" 27 Mar 07, 11:57 esra: "merhaba hayırlı olsun bloğunuz kediye bayıldım benimde kedim var ve kedi gördüm mü yapışıyorum cama o yüzden sevgiler"
esra(büyüleyenmutfak9 dedi ki... "MERHABAANNEM GÖRMELİYDİ BU ÇİÖEKLERİKESİN BAYILIRDIÇOK GÜZELLERMAŞALLAH :):):)NAZAR DEĞMESİNSEVGİLER"
18 Nisan, 2007 00:26
OZAY dedi ki... Sevgili Esra,seninle birçok ortak yönümüz çıkacak gibiye benziyor.En birincisi kedişlerimiz.Annene çiçeklerimden göndermesem de kucak dolusu sevgiler gönderiyorum tabii sana da.:-)
19 Nisan, 2007 11:29
07 Mayıs, 2007 22:45 OZAY dedi ki... Esracığım benim bayıldığım bı tatlı .üNİVERSİTEDE OKURKEN EŞİM BANA İZMİRDEN TAŞIRDI.ARTIK BEN KENDİM YAPIYORUM.BU SEFERDE YIYEMIYORUZ.ADALETE BAK YANI.OPTUM SENI.
08 Mayıs, 2007 09:57 esra(büyüleyenmutfak) dedi ki... "merhabainanki hiç enginar yemedimama o kadar çok tarifini gördüm kidenemek kaçınılmaz artık diyorumellerine sağlık canımsevgiler"
15 Mayıs, 2007 22:15 OZAY dedi ki... Esra'cığım hemen denemelisin üstelik çiğinide limonla tavsiye edebilirim.SEVGİLERİMLE.İYİHAFTA SONLARI
esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...
"merhaba canımyoğunluğumdan dolayı gezemiyordumooooooooooooooooooooooneler neler olmuşaybike size gelmişne de hoş olmuşresimelere bayıldımo bahçeyi gördüjkten sonrabirgün yolum izmire düşerse başının belasıyım haberin olsun canımöptüm kocamanbu arada allah kavuştursun hülyacımlasevgiler"
16 Haziran, 2007 15:45 OZAY dedi ki... Canım Esracım bende beni unuttun sanıyordum.İzmir'e beklerim.Sana güzel bir pazar dilerim.SEVGİLER.
17 Haziran, 2007 01:40
esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...
"OHHHHHHH sende kaç bakalım:):):):)
iyi tatiller canımsevgiler"
01 Temmuz 2007
esra(büyüleyenmutfak) dedi ki... "merhaba; canım öncelikle hoş geldinkabak çiçeği dolmasını bende ilk defa kasabamda gördüö her sabah 6-7 tane oluyor onu hemen dolduruyorlar. dolaba atıyorlar afiyet bal şeker olsun canımsevgiler kocaman öptüm"
22 Eylül, 2007 00:07 OZAY dedi ki... Hoşbulduk canım ,hemen doldurulup dolaba atılmasıda guzel fıkır cunku cıcekler kapanmadan doldurulmalı.Sana guzel bır hafta sonu dılıyorum.Kucak dolusu sevgiler..Opuldunuz.
22 Eylül, 2007 16:47
esra(büyüleyenmutfak) dedi ki... "merhabacanımgerçekten istedi canımellerine sağlıknerden aklına geldieskiden sadece sokakta satılırdı:):):)sevgiler"

MALZEMELER:3 Adet Kabak1 Adet Kuru Soğan1 Çay Bardağı Süt1 Çay Bardağı Ayçiçek YağıBaharatlar ve TuzAlabildiğince UnMaydanozYAPILIŞI:Kabaklar rendelenir.Soğan rendelenir ve suyu süzülür, maydanoz doğranırsüt ve baharatlar eklenirAlabildiğince Un eklenir(kek kıvamında olacak)kızan yağda 1 yemek kaşığı konarak arkalı önlü kızartılır.AFİYET OLSUNNNNNNNN

6 yorum:

pervin dedi ki...

sevgili özay kreplerin için ellerine sağlık beni linklerine tabbiki ekleyebilirsin izniniz olursa ben de sizi eklerim sevgiler...

HULYA dedi ki...

Sevgili Ablacığım,
Mücverler çok nefis olmuştu.Hatta beraber yedik ve Esra'mın ruhuna okuduk.Ellerine sağlık.Çok çok öpüyorum

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Ozay'cigim,
Cok guzel olmus, ozletmeyin iki kardes kendinizi lutfennnnn. Guzel bir hafta diliyorum, cok optum.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Sevgili Pervin,beni linklerine eklemenden memnunluk duyarım.Sevgiler.
Sevgili kardeşciğim optum seni...
Sevgili Aybikeciğim bende sana guzel bir hafta diliyorum.Optum..

ozlemhan dedi ki...

merhaba özay hanım krepler çok besleyici ve güzel olmuş ellerine sğlık.gönül dostum hülyanın ablası olduğunu yeni öğrendim izninizle linklerimede ekliyorum.Ellerinize sağlık herşey çok güzel

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Sevgili Özlem cok teşekkurler zıyaretın için beni eklemene cok memnun olurum.Sevgilerimle..