Hemen gecelım mı tarıfe
Malzemeler
3yufka
3 bardak un
3 bardak sut
1kozlenmış patlıcan(arzu edılırse patlıcan yerıne kabak konulabılır)
1/2 bardak yag(ben bırazda katı yag koyuyorum)
2parca tavuk gogsu
1 BARDAK RENDELENMIS KASAR
1veya ıkı bıber
maydanoz
1 kasık salca
YAPILISI
Bır tepsıye uc yufka parcalanarak konur ve fırına verılıp pısırılır.Dıger taraftan yagda bıraz un kavrulur sonra sutu eklenır ve pısırılır .Muhallebi kıvamına gelınce kozlenmıs ezılmış patlıcan ve kasar ıcıne atılır.Fırından cıkardıgımız yufkaların uzerıne dokulur.Tavukları kusbası halıne getırıp sogan ve salcayla pısırırız kapatırkende uzerıne maydanoz koyalım.Baharatları sızın damak tadınıza gore koyabılırsınız .En son tavuklarıda tepsıye dokelım .Uzerıne kasar koyup orta hararetle fırında pısırelım..
10 yorum:
ellerine sağlık canım
vayyyy özayım!!! süper bir yemek bu,dediğin gibi bu gün tavuktan gitmişiz ikimizde eline sağlık canım.
Ozaycim begenedili tavuk nefis gorunuyor canim tarifini deneyecegim ellerine saglik sizlere afiyet olsun..
kucak dolusu sevgiler.
Merhaba!
Değişik bir lezzet hazırlamışsınız.Ayrıca tanıştığımıza memnun oldum.Sevgiler...
Özaycığım ellerine sağlık canımm :)))Bizim evde de severek yeniyr :))
Sevgiler,
Evren
ne çok severim..
afiyet olsun özaycığım..
sevgiler izmire.
İçinde beğendi olur da o yemek beğenilmez mi? Kimbilir ne lezzetli olmuştur...
Ellerinize sağlık olsun, sevgiler.
ellerine sağlık sevgiler
ellerine sağlık özaycım canım sevgiler
selamlar arkadaşım.
ellerine sağlık diyorum evvela.
çok beğendim tavuğun bu halini.
ellerine sağlık.
ayrıca izlenmeye değer bir mutfak bence.
takibimdesin arkadaşım.
kısacık turda bile lezzer deryası adeta.
ben gezmeye devam edeyim mutfağında.
sana sevgiler arkadaşım...
Yorum Gönder